Over Gerd

Gerd Claes is niet samen te vatten in een beroep: schrijnwerker, meubelmaker, stoffeerder, restaurateur of kunstwetenschapper? Na een vakopleiding schrijnwerker-meubelmaker kwam hij via een opleiding meubelrestauratie in contact met meubelstofferen. Via een collega in een groot Brussels stoffeerdersatelier leerde hij de Franse vereniging ‘Les compagnons du devoir’ kennen. Het was de start van een tours die 5 jaar duurde en hem langs Frankrijk, Denemarken en Spanje leidde. Hij deed er intensieve stoffeerdersopleidingen, werkte voor vakmannen en belandde in het restauratie- en conservatie atelier van het koninklijk paleis in Madrid. Terug in België startte hij een masteropleiding kunstwetenschappen om de theoretische benadering van de ambacht te onderzoeken. Daarnaast gaf hij les stoffering in Parijs en Brussel, onderzocht parallellen tussen beeldende kunst en ambacht/design, maar ook de invloed van meubilair op hedendaagse cultuur.